Γερμανία: Εργοδότες και συνδικάτα κάνουν κοινή έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν

Κοινή έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυναν οι Γερμανοί εργοδότες και τα γερμανικά συνδικάτα λόγω της στασιμότητας του ρυθμού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Γερμανία.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε αυτό που πετύχαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού», αναφέρεται στη κοινή έκκληση των προέδρων των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Κάθε εμβολιασμένο άτομο βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 και στην μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα, στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή. Εκατομμύρια εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν από γιατρούς των επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά, πάνω από πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εστάλησαν στους γιατρούς των διαφόρων επιχειρήσεων. Αυτό βοήθησε να διευρυνθεί η προσπάθεια εμβολιασμού και να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους», προσθέτουν στην κοινή τους δήλωση.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την στασιμότητα της δυναμικής του εμβολιασμού. Ιδίως, οι πιο επιθετικές παραλλαγές του ιού έχουν ως συνέπεια την εκ νέου αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Με σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα ευρύ φάσμα κανονισμών για τηλεργασία και την προστασία δεδομένων, προσφορές διαγνωστικών τεστ και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον μετριασμό της κρίσης του κορονοϊού, οι κοινωνικοί εταίροι -παρά τις δύσκολες συνθήκες- διατήρησαν την οικονομική ζωή και κατέστησαν ασφαλείς τους τόπους εργασίας», όπως τονίζουν περαιτέρω οι Ντούλγκερ και Χόφμαν.

«Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά ως κοινωνικοί εταίροι σε όλους τους εργοδότες και τους εργαζόμενους στη Γερμανία: συνεχίστε να είστε συνετοί και υπεύθυνοι. Συμβάλετε στο να προστατευθούν οι πολίτες στις επιχειρήσεις από την μόλυνση»., αναφέρεται στην έκκληση.

«Οι εργοδότες πρέπει -όπου αυτό είναι δυνατόν- να προσφέρουν εμβόλια και διαγνωστικά τεστ. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις προσφορές εμβολίων και διαγνωστικών τεστ και να συμβάλουν έτσι στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών και στο υψηλό επίπεδο προστασίας από τον κορονοϊό». επισημαίνεται. 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com