Γερμανία: Καλεί την Άγκυρα να απόσχει από μια χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ζήτησαν από τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να την αποτρέψει από τη διεξαγωγή μιας χερσαίας επίθεσης

Η Μόσχα, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, και η Ουάσινγκτον, η οποία στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, κάλεσαν και οι δύο την Άγκυρα να επιδείξει “αυτοσυγκράτηση“.

Και το Βερολίνο κάλεσε σήμερα την Άγκυρα να απόσχει από την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας κατά μιας κουρδικής πολιτοφυλακής πέρα από τα σύνορα, στη Συρία, διεξάγονται έπειτα από μήνες απειλών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για νέα χερσαία εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές.

Το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται φυσικά όταν πρόκειται για την προστασία από τρομοκρατικές ενέργειες“, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Η Συρία θεωρεί την Τουρκία μια δύναμη κατοχής στον βορρά της και η Δαμασκός έχει δηλώσει ότι θα θεωρήσει “έγκλημα πολέμου” οποιαδήποτε νέα τουρκική εισβολή.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τις επιδρομές της, μετά την επίθεση με έξι νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, κατηγορώντας ως υπαίτιους τους Κούρδους, κάτι που εκείνοι απέρριψαν.

Από τις 20 Νοεμβρίου, σχεδόν 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τουρκικά πλήγματα, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές, καθώς και δέκα πολίτες και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Η γερμανική κυβέρνηση δεσμεύεται να στείλει 350 γεννήτριες στην Ουκρανία