Γερμανία – Κρ. Λίντνερ: Θα εφαρμόσει τον ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% στις αρχές του 2023

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ θέλει να εφαρμόσει τον σχεδιαζόμενο ελάχιστο φόρο 15% για τις πολυεθνικές ήδη από τον Ιανουάριο του 2023, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, επικαλούμενο το υπουργείο της χώρας

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων πραγματοποίησαν αρχικές συνομιλίες αυτόν τον μήνα, με στόχο τη σύνταξη σχεδίου νόμου. Στη συνέχεια, η Γερμανία θα περιμένει μια αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η φορολογική συμφωνία, που συμφωνήθηκε από περίπου 140 κράτη πέρυσι, θα λειτουργήσει με τη δημιουργία μιας συμπληρωματικής εισφοράς που θα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όταν τα κέρδη μιας πολυεθνικής επιχείρησης σε άλλη δικαιοδοσία φορολογούνται ουσιαστικά με λιγότερο από 15%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων, Πέτερ Άντριαν, ζήτησε τη δίκαιη εφαρμογή της εισφοράς. “Μόνο αν ο νέος ελάχιστος φόρος επιβληθεί παντού, μπορούν να προκύψουν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού και μόνο τότε οι εταιρείες μας στη χώρα αυτή δεν θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση“, δήλωσε ο Άντριαν.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Ο Κρίστιαν Λίντνερ στο Υπουργείο Οικονομικών (vid)