Γερμανία: Nέα δημοσκόπηση “δείχνει” ξανά ως πρώτο κόμμα τους Πράσινους

Πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι στη Γερμανία και σε νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά που διεξήχθη για λογαριασμό της Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Kantar Emnid, οι Πράσινοι φθάνουν το 28% κερδίζοντας 6% από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες και περιορίζεται στο 27%. Ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) με απώλειες δύο μονάδων.

Επίσης, και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10%, ενώ οι Φιλελεύθεροι μένουν σταθεροί στο 9% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 7%.

Αναφορικά με την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, σε άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την ίδια εφημερίδα, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με 30% και ακολουθούν ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς με 20% και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ‘Αρμιν Λάσετ με 18%.

«Οι Πράσινοι κατάφεραν το τελευταίο διάστημα να κερδίσουν ψηφοφόρους από την Ένωση, το SPD, την Αριστερά, ακόμη και από την αποχή», αναφέρει ο επικεφαλής της Kantar Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε και τονίζει ότι οι Πράσινοι ασχολούνται με θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ η υποψήφιά τους, Αναλένα Μπέρμποκ, επωφελείται από τις αδυναμίες των αντιπάλων της.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα των Πρασίνων προσελκύει ολοένα και περισσότερα νέα μέλη.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα μέλη τους αυξήθηκαν κατά 2159. «Το κύμα εγγραφών των τελευταίων ημερών είναι απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κόμματος», υποστήριξε ο διευθυντής των Πρασίνων στην Bundestag Μίχαελ Κέλνερ.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Tι γράφουν τα ΜΜΕ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube