Γερμανία: Οι πλημμύρες επηρεάζουν και τις δημοσκοπήσεις (pic)

Oι φονικές πλημμύρες των 170 νεκρών και των δεκάδων αγνοουμένων συντάραξαν ολοκληρωτικά τη Γερμανία. Με τις εκλογές να είναι προ των πυλών, η πρώτη δημοσκόπηση μετά την καταστροφή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Απώλειες δύο μονάδων καταγράφει η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) όπως απώλειες και για τον ‘Αρμιν Λάσετ, υποψήφιο των CDU/CSU για την Καγκελαρία και Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, μιας από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες καταστροφές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/ntv, CDU/CSU περιορίζονται στο 28% (-2), ενώ οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 19% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κερδίζει μία μονάδα και ανεβαίνει στο 16%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν στο 12%, η Εναλλακτική για την Γερμανία ανεβαίνει στο 10% (+1) και η Αριστερά παραμένει στο 7%.

Εάν αυτά τα ποσοστά επαληθεύονταν στην κάλπη, τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία θα συγκέντρωνε συνασπισμός CDU/CSU, Πρασίνων και FDP.

Όσον αφορά τον επόμενο καγκελάριο, απώλειες σημειώνουν τόσο ο ‘Αρμιν Λάσετ όσο και η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ. Ο Λάσετ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ενώ η δεύτερη 17%. Ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει σταθερός στο 16%, Πολύ μεγάλο ποσοστό πάντως, ένα 44% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους για την Καγκελαρία.

Δείτε επίσης: Γερμανία-πλημμύρες: Μέρκελ – Άμεση βοήθεια 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί αύριο (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ