Γερμανία: Θα μπορούσε να προμηθεύσει έως και 160 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα μπορούσε να παραλάβει έως και 160 άρματα μάχης Leopard 1 από τα γερμανικά βιομηχανικά αποθέματα

Οι εταιρείες Rheinmetall και FFG θα μπορούσαν να ανακαινίσουν ένα μεγάλο μέρος των υφιστάμενων οχημάτων τους και να τα διαθέσουν για εξαγωγή στην Ουκρανία, δήλωσαν κύκλοι της βιομηχανίας στην Handelsblatt. Αυτό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που παρείχε ο πολιτικός άμυνας του FDP Μάρκους Φάμπερ. Η γερμανική κυβέρνηση είχε επιβεβαιώσει την Παρασκευή ότι μια παράδοση στην Ουκρανία θα απελευθερωνόταν, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

propoli

Σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, ο κατασκευαστής Flensburger Fahrzeugbau (FFG) διαθέτει 99 Leopard 1 στις αίθουσές του, ενώ η Rheinmetall διαθέτει άλλα 88 άρματα μάχης από τη σειρά μοντέλων. Το άρμα είναι ο προκάτοχος του Leopard 2, του οποίου η Ουκρανία έχει ήδη δεσμευτεί για 14 μονάδες από τη Γερμανία. Άλλες χώρες θέλουν επίσης να προμηθεύσουν άρματα μάχης Leopard 2.

Η Ουκρανία χρειάζεται τα άρματα μάχης για να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την πίεση στα στρατεύματα του Κιέβου- στρατιωτικοί παρατηρητές αναμένουν ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση. Μέχρι τώρα, η Ουκρανία χρησιμοποιούσε κυρίως άρματα μάχης σοβιετικής κατασκευής.

Η παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard θα αυξήσει σημαντικά τη μαχητική ισχύ του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο, μένει να φανεί πότε τα οχήματα της FFG και της Rheinmetall θα είναι πλήρως εξοπλισμένα. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με αναφορές του κλάδου. Εξαρτήματα από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση άλλων αρμάτων μάχης Leopard.

Ο πολιτικός Άμυνας Φάμπερ χαρακτήρισε την επικείμενη παράδοση “ουσιαστική” συμβολή στην άμυνα της Ουκρανίας. “Οι αριθμοί κάνουν τη διαφορά“, είπε. Εάν η Γερμανία ακολουθούσε με το Leopard 2, θα παρείχε βοήθεια που θα άξιζε τον όρο “σημείο καμπής“.

Τώρα που η παράδοση των Leopard έχει εγκριθεί από τη γερμανική κυβέρνηση, πρέπει να διευκρινιστεί ποιος θα αναλάβει το κόστος της ανακατασκευής. Η χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ ή από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό θα ήταν εφικτή.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Το Βερολίνο έχει αποδείξεις για «τριψήφιο αριθμό» εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία

Loading