Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων

Σε επικύρωση της αναστολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού προχώρησε το Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι τρεις εφέτες της Νέας Ορλεάνης έκριναν ότι η υποχρέωση εμβολιασμού υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και είναι παράνομη.

Το μέτρο της κυβέρνησης προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για εργαζόμενους μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι διαφορετικά θα κάνουν συχνά διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας, το μέτρο αυτό ενδέχεται να μην είναι συνταγματικό.

«Απειλεί να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελευθερία των πολιτών που διστάζουν (…) οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας τους και του εμβολιασμού τους», τόνισε ο δικαστής Κουρτ Ντ. Ένγκελχαρτ.

«Από την οικονομική αβεβαιότητα έως τις διαμάχες στον χώρο της εργασίας, το φάσμα και μόνο αυτής της υποχρέωσης έχει συμβάλει να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αναρίθμητοι πολίτες τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο δικαστής.

Δείτε επίσης: Ανησυχία Μπάιντεν για τη μεταναστευτική κρίση

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr