Η FSB υποσχέθηκε να παρουσιάσει στον δημοσιογράφο Ιβάν Σαφρόνοφ τα έγγραφα με τις πληροφορίες τα οποία υποτίθεται ότι παρέδωσε στην τσέχικη κατασκοπεία

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να παρατείνει έως τις 7 Δεκεμβρίου την προφυλάκιση του δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοφ και συμβούλου του επικεφαλής της ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos), ο οποίος κατηγορείται για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της υπηρεσίας κατασκοπείας της Τσεχίας.

Παράλληλα ανακριτής της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) υποσχέθηκε να παρουσιάσει στον κατηγορούμενο τα έγγραφα με τις πληροφορίες τις οποίες υποτίθεται ότι παρέδωσε στην Τσεχία.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του Σαφρόνοφ, ο Ιβάν Πάβλοφ. «Ο ανακριτής της FSB Αλεξάντρ Τσαμπάν ενημέρωσε προφορικά την υπεράσπιση ότι θα ανταποκριθεί στην αίτηση του Σαφρόνοφ, μέσω της οποίας του ζητούσε να του παρουσιάσει τα έγγραφα με τις πληροφορίες τις οποίες κατά την άποψη της ανάκρισης παρέδωσε στην υπηρεσία κατασκοπείας της Τσεχίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναμένουμε ότι η ανάκριση θα μας δείξει επιτέλους τις πληροφορίες εκείνες για τις οποίες κατηγορείται ο Σαφρόνοφ, και μετά από αυτό ο κατηγορούμενος θα μπορέσει να καταθέσει», δήλωσε ο Πάβλοφ.

©Πηγή: amna.gr