Όπως είπε στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε το μέγεθος της πρόκλησης και να αποφασίσουμε σαν να είμαστε ένας για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» ανέφερε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο για την επιδείνωση της κατάστασης που αφορά στους πρόσφυγες ως συνέπεια της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.
«Μην πιστεύετε τα ψέματα του Πούτιν» σημείωσε η κ. Γιόχανσον και προσέθεσε ότι «εάν φεύγετε από τον πόλεμο του Πούτιν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ (στην ΕΕ)».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην οδηγία για την προσωρινή προστασία όσων φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας και οι οποίοι έχουν δικαίωμα να μείνουν στην ΕΕ, οι ενήλικοι να εργαστούν και τα παιδιά να πάνε στο σχολείο. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια οδηγία, η οποία υπάρχει εδώ και περίπου 20 χρόνια ωστόσο είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μετά από «ομόφωνη απόφαση» των κρατών-μελών και έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή».
«Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος φεύγει από τον πόλεμο πρέπει να μπορεί να μπει στην ΕΕ» επισήμανε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων. Τέλος, εξήρε την ενότητα που έχει επιδειχθεί μέχρι τώρα.
Δείτε επίσης: Αυτά πρέπει να κάνει η ΕΕ για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση
- Μαγική επιστροφή για τον Τικ και την Τέλα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους
- Ραντεβού με τον Piovani στο Ηράκλειο: το Φεστιβάλ Τειχών που φέρνει τα Ενετικά Τείχη πιο κοντά στην πόλη
- Σοκ στην Ααράου: πυρά σε rave party με πολλούς τραυματίες στη βόρεια Ελβετία
- Παναχαϊκό Όρος: νέες υποδομές για πεζοπορία, αναψυχή και προστασία του φυσικού τοπίου
- Σταφίδα: ο χρυσός του Αυγούστου και η μακρά διαδρομή από την ακμή στην πτώση
![]()
