Η HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank για… μια στερλίνα

Η εξαγορά – διάσωση θα γίνει με πλήρη προστασία των καταθέσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η HSBC συμφώνησε να εξαγοράσει την SVB UK, βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank, διασώζοντας έτσι τις καταθέσεις περίπου 3.000 τεχνολογικών επιχειρήσεων συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η HSBC Holdings εξαγόρασε έναντι 1 λίρας τον βρετανικό βραχίονα της προβληματικής αμερικανικής Silicon Valley Bank, η οποία χρεοκόπησε την Παρασκευή.

“Σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας διευκόλυναν την πώληση της Silicon Valley Bank UK στην HSBC Οι καταθέσεις θα προστατευθούν, χωρίς την υποστήριξη των φορολογουμένων Είπα χθες ότι θα φροντίσουμε τον τεχνολογικό μας τομέα και εργαστήκαμε επειγόντως για να τηρήσουμε αυτή την υπόσχεση”, έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ τη Δευτέρα.

Ο Χαντ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας εργάζονται για να “αποφύγουν ή να ελαχιστοποιήσουν” την πιθανή ζημιά που προκύπτει από το βρετανικό υποκατάστημα της SVB.

Πρόταση για τον βρετανικό βραχίονα της SVB είχε υποβάλει μεταξύ άλλων και η Bank of London, ως επικεφαλής κοινοπραξίας.

Κατέρρευσε και η Signature Bank – Το δεύτερο «θύμα» μετά από τη Silicon Valley Bank

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley, ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ανακοίνωσε χθες Κυριακή (12/2) ότι πήρε στην κατοχή του τη Signature Bank, που εδρεύει στη μεγαλούπολη, και ότι διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες.

Η Signature Bank δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters της ζήτησε κάποιο σχόλιο.

Δείτε επίσης: Κατάρρευση Silicon Valley και Signature Bank: Πρωτοφανή έκτακτα μέτρα για να αποφευχθεί χρηματοπιστωτική κρίση

Loading