Η Κίνα δε σταματά τα lockdown μετά από τρία χρόνια πανδημίας (vids)

Εκατομμύρια πολίτες ζουν με περιορισμούς λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Νέα lockdown επέβαλε η Κίνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού μετά από τρία χρόνια πανδημίας.

Η Κίνα ανακοίνωσε 32.943 κρούσματα, με αυτόν τον αριθμό να είναι ο υψηλότερος από τότε που άρχισε η πανδημία στα τέλη του 2019. Την προηγούμενη μέρα είχαν ανακοινωθεί 31.454 νέες μολύνσεις, ενώ σε αυτές συγκαταλέγονταν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν από άλλη χώρα.

Μπορεί να μην ανακοινώθηκε κάποιος θάνατος και επισήμως οι νεκροί στη χώρα να παραμένουν 5.232, η κυβέρνηση επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε διάφορες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη και η Γκουανγκζού.

Σε lockdown έξι εκατομμύρια κάτοικοι πόλης στην κεντρική Κίνα

Πριν από λίγες μέρες στη Ζενγκζού η οποία ανήκει στην κεντρική επαρχία Χενάν της Κίνας, είχαν γίνει κάποια επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Foxconn το οποίο κατασκευάζει iPhones. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή οι κάτοικοι οι οποίοι φτάνουν τα έξι εκατομμύρια θα μπουν σε lockdown για πέντε μέρες και υποχρεούνται κάθε μέρα να κάνουν PCR.

Ένας εργαζόμενος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαμαρτυρίες άρχισαν με αφορμή μια διαμάχη σχετικά με τα υπεσχημένα μπόνους στο εργοστάσιο της Foxconn και τις «χαοτικές» συνθήκες διαβίωσης.

Να αναφερθεί πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσει το εργοστάσιο τη λειτουργία του, αφού απασχολεί περίπου 200.000 ανθρώπους. Οι εργάτες είναι απομονωμένοι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, ενώ οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο άρχισαν να διαμαρτύρονται, είναι επειδή η εταιρία τροποποίησε τους όρους αμοιβής τους.

Δείτε επίσης: Covid-19: Επανέρχονται τηλεκπαίδευση και τηλεργασία στο Πεκίνο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων