Σε δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου προχώρησε η Κίνα, στο πλαίσιο μιας νέα διαστημικής δυνατότητας, όπως έγραψε εχθές η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η δοκιμή έγινε τον Αύγουστο, όταν και εκτοξεύθηκε πύραυλος ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή, που έκανε τον γύρο της Γης σε τροχιά προτού αρχίσει την κάθοδο προς τον στόχο του.
Το οπλικό σύστημα που τέθηκε σε τροχιά από πύραυλο Μεγάλη Πορεία, ενώ οι εκτοξεύσεις τέτοιων πυραύλων γενικά ανακοινώνονται αυτή έμεινε μυστική.
Η πρόοδος της Κίνας στο πεδίο των υπερηχητικών όπλων «κατέλαβε εξαπίνης τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Πέραν του Πεκίνου, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες είναι γνωστό πως εργάζονται στην υπερηχητική τεχνολογία.
Δείτε επίσης: Εξιτήριο αναμένεται να λάβει ο Μπιλ Κλίντον
- Με χρηματοδότηση της ΠΚΜ ξεκινά πρόγραμμα για την τουριστική προβολή των Σερρών
- Απορρίπτει τη εκεχειρία 60 ημερών η Ρωσία – Τι λέει για την πρόταση Ζελένσκι
- Μεγάλη διάκριση για τον ΕΟΤ στα Jet2 Marketing Awards 2026
- Ο Μίνως Ζομπανάκης άλλαξε τη διεθνή τραπεζική, λέει ο Γκίκας Χαρδούβελης
- Έρχεται κακοκαιρία: Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
