Η Μόσχα είχε καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση γαντιών σε δημόσιους χώρους – Σήμερα αυτή η απαίτηση καταργείται

Η Μόσχα κατήργησε σήμερα μια απαίτηση -η οποία καταστρατηγούνταν ευρέως – για χρήση γαντιών σε δημόσιους χώρους και καταστήματα.

Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα παραμένει κάτω των 4.000, από 7.000 και πλέον που ήταν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα 3.481 νέες μολύνσεις και 76 θανάτους, παρότι ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο, 23.564, παρέμεινε κοντά στα επίπεδα των αρχών του μήνα, με 794 θανάτους να έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε πως ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορονοϊό που έχουν εντοπιστεί στη Μόσχα είναι, 2,2 φορές χαμηλότερος από εκείνον στη διάρκεια της κορύφωσης του κύματος μολύνσεων το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, το οποίο απέδωσαν οι αρχές στην εμφάνιση της κατά πολύ μεταδοτικότερης παραλλαγής Δέλτα και στον αργό ρυθμό των εμβολιασμών.

Οι αρχές στη Μόσχα έχουν εξαπολύσει από τότε μια επιτυχή, όπως υποστηρίζουν, εκστρατεία προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι και ο Σομπιάνιν είπε πως η βελτιωμένη κατάσταση σημαίνει πως η απαίτηση για χρήση γαντιών σε καταστήματα, δημόσια μέσα μεταφοράς και σε άλλους δημόσιους χώρους μπορεί τώρα να αποσυρθεί.

Πρακτικά, η απαίτηση αυτή δεν τηρούνταν από πολλούς Μοσχοβίτες, αν και οι αρχές προσπάθησαν να επιβάλουν την αυστηρή τήρησή της και πρόστιμα σε όσους την αγνοούσαν.

«Η χρήση μασκών προκειμένου να προστατευθεί το αναπνευστικό σύστημα εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική», ανέφερε ο Σομπιάνιν σε μια ανάρτηση στο μπλογκ του, όπου ανακοίνωσε την αλλαγή, προτρέποντας επίσης τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Δείτε επίσης: Mέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών: O κόσμος θα πληρώσει τη βλακεία των αντιεμβολιαστών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ