Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ταϊβάν παραμένει «σταθερά ενεργή» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του νησιού και της Κίνας.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη άμυνα της Ταϊβάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος κ. Ψάκι.
Το πολίτευμα της Ταϊβάν είναι η συνταγματική δημοκρατία. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ταϊπέι, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της.
Ως ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Κίνας» αναγνωρίζεται μόνο από 15 κράτη (2020). Δεν αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμούς διότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της.
- Σφοδρή απάντηση ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία: «Η πραγματικότητα πίσω από τα PowerPoint της υπουργού»
- Έκρηξη τζίρου στα καταλύματα δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2026
- Πώς θα πληρωθείτε στην Κίνα: δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για επιχειρήσεις από το ΕΒΕΑ
- Πέτρος Παππάς: «Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για το νέο Θεαγένειο»
- Πρεμιέρα σήμερα για τις «Πρέσπες 2026» στη Φλώρινα με ποίηση, μουσική και γαστρονομία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
