Να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων κάλεσε τη Βρετανία η Ρωσία, προειδοποιώντας ότι σε αντίθεση περίπτωση οι συναντήσεις που θα έχουν θα είναι σύντομες.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να μεταβούν στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα.
Η Μόσχα αρνείται ότι σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο και έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων στη Δύση, στα οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Δύση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
“Αν έρχονται στη Ρωσία για να μας απειλήσουν και πάλι με κυρώσεις, τότε είναι μάλλον ανώφελο: διαβάζουμε τα πάντα, βλέπουμε τα πάντα, γνωρίζουμε και ακούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο διάλογος με τη Μόσχα θα είναι μάλλον αρκετά σύντομος”, σχολίασε.
Δείτε επίσης: Έρευνα ΣΟΚ: Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ίχνη νικοτίνης στα χέρια τους
- Κίνα: Οι παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις απαιτήσεις τους, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών
- Σιντζιάνγκ: Ρεκόρ ξένων τουριστών με ετήσια αύξηση 9,08% στο πρώτο τρίμηνο του 2025
- Σημαντική ανάκαμψη της ηλεκτροδότησης στην Ισπανία και σταθεροποίηση στην Πορτογαλία
- Η ΑΕΚ αποκτά τον Κυριακόπουλο
- Β. Κορκίδης: Αναμένονται επιβεβαιώσεις για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τον Μάιο