Η Ρωσία θεωρεί ως εχθρική κίνηση την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Εδάφη της χώρας θα θεωρούνται στόχοι από τους Ρώσους

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να «ανοίξει» και δεύτερο μέτωπο, ωστόσο δεν παύουν να δημιουργούν ανησυχίες οι αναφορές των Ρώσων για πυρηνικό πόλεμο

Επαρκή θα είναι τα προληπτικά μέτρα που θα λάβει η Μόσχα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή κοντά στα σύνορα της Ρωσίας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA το οποίο αναφέρεται σε δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Ο Γκρούσκο δήλωσε πως η Μόσχα δεν βλέπει με εχθρικό μάτι τη Φινλανδία και τη Σουηδία ενώ δεν βλέπει κάποιο σοβαρό λόγο στο να ενταχθούν και οι δύο στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει εκλάβει ως εχθρική πράξη την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και ότι κάποια εδάφη τα οποία έχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα θεωρούνται στόχοι και δεν αποκλείεται να δεχτούν επιθέσεις από τη Ρωσία.

Βέβαια οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αν η Ρωσία δεν «κλείσει» το μέτωπο της Ουκρανίας, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τα φέρει εις πέρας αν χτυπήσει και τη Φινλανδία, ωστόσο οι απειλές δεν παύουν να δημιουργούν μεγάλη ανησυχία.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος για μία ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο.

Δείτε επίσης: Μόσχα: Συμβουλεύει τους πόλίτες της να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία