Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε γνωστό Ρώσο μυστικιστή

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα στην Σιβηρία έναν γνωστό Ρώσο μυστικιστή και άλλα ηγετικά στελέχη της θρησκευτικής οργάνωσης με την ονομασία «Η εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης» με την κατηγορία ότι συνέστησαν θρησκευτική οργάνωση μέσω της οποίας ασκούσαν βία σε πολίτες προκαλώντας σοβαρές βλάβες στην υγεία δύο και περισσότερων προσώπων.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI, συνελήφθησαν ο ηλικίας 59 ετών αρχηγός της οργάνωσης Σεργκεί Τόραπ και οι Βαντίμ Ρέντκιν και Βλαντίμιρ Βεντέρνικοφ. Τα συλληφθέντα ηγετικά στελέχη της εν λόγω θρησκευτικής κοινότητας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποσπούσαν χρηματικά ποσά από πολίτες που προσηλύτιζαν, ασκούσαν ψυχολογική βία, που είχε ως αποτέλεσμα μετά από μια μακράς διάρκεια επίδραση ένα μέρος των ατόμων που είχαν προσηλυτίσει να υποστούν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους

Ο Σεργκεί Τόραπ, πρώην τροχόνομος, γνωστός στα μέλη της αίρεσης ως Βησσαρίων, ίδρυσε την «Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης» σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία της περιοχής του Κρανογιάρσκ στην Σιβηρία το 1991, την χρονιά που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.

Ο γενειοφόρος μυστικιστής με μακριά μαλλιά έχει χιλιάδες ακολούθους μερικοί από τους οποίους πιστεύουν ότι είναι η μετενσάρκωση του Χριστού.

Ο ίδιος ο Τόραπ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδει η αστυνομία. «¨Όχι μόνο δεν συμφωνώ με τις κατηγορίες που μου προσάπτουν, αλλά απορρίπτω και όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Είναι απίθανα πράγματα»., δήλωσε ο Τόραπ στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο αν το δικαστήριο αποφανθεί ότι είναι ένοχος ενδέχεται να καταδικαστεί σ ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Η επιχείρηση σύλληψης των αρχηγών της θρησκευτικής αυτής οργάνωσης έγινε στο χωριό «η Πόλη του Ηλίου» στην περιοχή Κουραγκίνσκι του Κρανογιάρσκ, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων προσγειώθηκαν τέσσερα ελικόπτερα. Το χωριό περικυκλώθηκε και δεκάδες μασκοφόροι των δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν να ερευνούν τα γύρω σπίτια, όπου συνελήφθησαν ο Τόραπ ο Ρε΄ντκιν και Ο Βεντέρνικοφ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Ανακριτική ή Επιτροπή και την FSB.

Ο Ρέντκιν εργάζονταν ως εκπρόσωπο τύπου του Τόραπ (Βησσαριώνα) και κατά το παρελθόν ήταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος Integral ενώ έπαιζε και στο γνωστό συγκρότημα Laskovi Mai. Ο Βεντέρνικοφ ήταν διευθυντής του σχολείου Istoki (πηγές) στο οποίο πήγαιναν τα παιδιά των μελών της κοινότητας.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8759061/Russian-cult-leader-claims-reincarnation-Jesus-detained.html

©Πηγή: amna.gr