φωτ. αρχείου

Η Τουρκία… γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά με 84 συλλήψεις

Σε 84 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην Τουρκία, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που υπήρχαν στην Κωνσταντινούπολη για την Εργατική Πρωτομαγιά, μετά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης σε διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στη συνοικία Μπεσίκτας.

Δρακόντεια μέτρα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τις τουρκικές αρχές, η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Πόλης, αποκλείστηκε. Επιπλέον, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον κεντρικότερο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης.

Κινητοποίηση 26.000 αστυνομικών στην Κωνσταντινούπολη

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να μεταβούν στην πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν, με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ορισμένους εξ αυτών ρίχνοντάς τους στο έδαφος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, ότι 26.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων, 85 οχημάτων με κανόνια νερού και 67 θωρακισμένων οχημάτων.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την οποία είχαν επιτρέψει οι αρχές, στη συνοικία Μαλτέπε.

«Η σημερινή διαδήλωση είναι ένα μέσο για τους εργάτες να εκφραστούν και να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους», δήλωσε ο Χούντα, που συμμετείχε στην πορεία.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Δείτε πλάνα από τις κινητοποιήσεις στην Τουρκία:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ