Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αφαίρεσε τίτλους και καθήκοντα από τέσσερα εγγόνια της

Πώς σχολίασε αυτήν την κίνηση η κόμισσα Αλεξάνδρα

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας, αποφάσισε να αφαιρέσει βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της όπως αναφέρει το παλάτι. Πρόκειται για τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε σοκ στη μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ κόμισσα Αλεξάνδρα η οποία μιλώντας στην εφημερίδα ΒΤ είπε:

«Αυτό ήρθε από το πουθενά. Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας».

Ρεπορτάζ του AFP υπογραμμίζει ότι τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ εξακολουθούν να έχουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής.

Δείτε επίσης: Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα