Η Volkswagen άρχισε συζητήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις για το σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ

H Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για έναν διακανονισμό με Γερμανούς ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έχουν κάνει αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για την υπερβολική μόλυνση που προκάλεσαν τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της. Η Volkswagen παραδέχθηκε το 2015 ότι χειραγώγησε το λογισμικό της διαχείρισης των κινητήρων για να συγκαλύψει τα υπερβολικά επίπεδα μόλυνσης των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, προκαλώντας μία σειρά από μηνύσεις και αγωγές που οδήγησαν σε ένα κόστος για την εταιρεία τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για δικαστικές δαπάνες και πρόστιμα.

«Η Volkswagen και η Ομοσπονδία Γερμανικών Καταναλωτικών Οργανώσεων συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συζητήσεις αναφορικά με έναν πιθανό διακανονισμό», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας: «Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα καταλήξουν σε διακανονισμό. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις πρέπει να είναι εμπιστευτικές».

Οι Γερμανοί καταναλωτές είχαν μικρότερη επιτυχία από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οχημάτων στη διασφάλιση αποζημίωσης από τη VW, επειδή τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν έχασαν την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους μετά το σκάνδαλο με το ντίζελ. Στη Γερμανία, τα αυτοκίνητα της VW με μηχανές ντίζελ διατήρησαν την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους, εάν οι πελάτες είχαν συμφωνήσει στην αλλαγή του λογισμικού διαχείρισης των μηχανών, με συνέπεια η VW να κρατήσει διαφορετική στάση όσον αφορά την αποζημίωση των πελατών.

©Πηγή: amna.gr