Η Ιαπωνία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε στις 11 Ιανουαρίου στην πόλη Σιζουόκα και επιβεβαιώθηκε μετά θάνατον ότι είχε μολυνθεί με την Όμικρον.
Στις 15 Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού μετά την 1η Σεπτεμβρίου με 21.891 επιβεβαιωμένα κρούσματα και με την Όμικρον να έχει εντοπιστεί σε 47 περιοχές.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 11 φθάνοντας στους 18.417 κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα έχει ξεπεράσει το 1,8 εκατομμύριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Χανιά: Αστυνομικοί απεγκλώβισαν δύο εικοσάχρονους από το Ακρωτήρι Χανίων – Τι συνέβη
- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Diddy: Μήπως με βίασαν και δεν το θυμάμαι;
- Δήμος Αθηναίων: Συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
- Σκηνές πανικού στη Θεσσαλονίκη μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα Πράσινα Φανάρια
- Σομαλοί κάτοικοι της Μινεσότα: Δεν είμαστε σκουπίδια παρά τις επιθέσεις του Τραμπ
- Οικονομική ασφυξία στους δήμους: 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
![]()
