Από συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως διάρροια και κοιλιακό πόνο, προσβλήθηκαν σχεδόν 3.500 μαθητές και καθηγητές περισσότερων από 10 δημόσιων σχολείων της ιαπωνικής πόλης Γιασίο.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας Σαϊτάμα, 3.453 μαθητές και καθηγητές σε 15 δημοτικά και γυμνάσια της πόλης ασθένησαν στις 26 Ιουνίου, ύστερα από την κατανάλωση του γεύματος που προσφέρει στα σχολεία η συνεταιριστική εταιρεία TQC. Το γεύμα περιλάμβανε τηγανητό κοτόπουλο, τόνο με πατάτες και σαλάτα με φύκια, καθώς και μια σούπα με ρύζι και μίσο.
Εξετάστηκαν σχεδόν 7.000 άνθρωποι και διαπιστώθηκε ότι περισσότερο από 2.000 μαθητές δημοτικών και τουλάχιστον 1.100 μαθητές γυμνασίων έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.
Δείτε επίσης: Σουηδία – Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 70.000 κρουσμάτων