Ίλον Μασκ: Σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπία από μετοχές της Tesla

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ δωρίζει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, λέει ότι δώρισε μετοχές αξίας περίπου 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,6 δισεκατομμύρια λίρες) σε φιλανθρωπικούς σκοπούς πέρυσι, χωρίς να κατονομάζει τον παραλήπτη ή τους παραλήπτες της δωρεάς.

Επίσης την Τετάρτη, ο Μασκ είπε ότι το 2023 θα ήταν μια «καλή στιγμή» για να βρεθεί κάποιος να τον διαδεχθεί στο τιμόνι του Twitter.

Το έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδειξε ότι η δωρεά έγινε μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ δίνει μετοχές της Tesla σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού το 2021 δώρισε μετοχές αξίας περίπου 5,74 δισεκατομμυρίων.

Ανέφερε επίσης στο Twitter εκείνη τη χρονιά , ότι σχεδίαζε να δωρίσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε σχολεία στην κομητεία Κάμερον και 10 εκατομμύρια δολάρια στην πόλη Μπράουνσβιλ στο Τέξας των ΗΠΑ για «αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης».

«Υποθέτω ότι μάλλον προς το τέλος του τρέχοντος έτους θα ήταν καλός χρόνος για να βρεθεί κάποιος άλλος να διευθύνει την εταιρεία», είπε.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια . Έκτοτε είπε ότι η εταιρεία ήταν κοντά στη χρεοκοπία.

Ωστόσο, έχει επικριθεί από ορισμένους επενδυτές της Tesla επειδή ξόδεψε πάρα πολύ χρόνο του εστιάζοντας στην προσπάθεια να αλλάξει το Twitter.

Τον Νοέμβριο, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Μασκ είπε ότι εργάζεται πάρα πολύ καθώς αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως Twitter, Tesla και η εταιρεία πυραύλων του SpaceX.

«Ο φόρτος εργασίας μου έχει αυξηθεί πολύ πρόσφατα», είπε ο Μασκ. «Έχω πάρα πολλή δουλειά στο πιάτο μου, αυτό είναι σίγουρο», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει απόψε σε απόσταση ασφαλείας από τη Γη

Loading