Ινδία: Ανοίγει τις πύλες του το Ταζ Μαχάλ μετά από τρίμηνο «λουκέτο» λόγω πανδημίας

Στην απόφαση της επαναλειτουργίας του Ταζ Μαχάλ από αύριο προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, ύστερα από τρίμηνο «λουκέτο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσοι θα το επισκέπονται θα πρέπει να φορούν συνεχώς μάσκα, να τηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις και να μην αγγίζουν τις γυαλιστερές μαρμάρινες επιφάνειές του. Επίσης, σε καθημερινή βάση θα επιτρέπονται μόλις 5.000 τουρίστες χωρισμένοι σε δύο ομάδες, αριθμός σαφώς μικρότερος σε σύγκριση με τις 80.000 επισκεπτών ημερησίως προ κορονοϊού. Θυμίζουμε ότι το εντυπωσιακό αξιοθέατο στην πόλη Άγκρα χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο για τη σύζυγό του.

Το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας ανέφερε μέσω του Twitter: «Όλα τα προστατευόμενα από τις κεντρικές υπηρεσίες μνημεία και αξιοθέατα θα υπόκεινται σε πρωτόκολλα όπως απολύμανση, κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Εντωμεταξύ το άνοιγμα μνημείων, όπως το Ταζ Μαχάλ και το ιστορικό Κόκκινο Οχυρό στο Νέο Δελχί, λαμβάνει χώρα τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ημερησία αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων (24.850) και πάνω από 600 θανάτους, οδηγώντας τον συνολικό απολογισμό σε 673.165 περιστατικά.

Η κυβέρνηση έχει, όμως, αποφασίσει την άρση του lockdown, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μπει στην ανεργία και πλήθος επιχειρήσεων έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Δείτε επίσης: Στις κάλπες οι Κροάτες για να εκλέξουν κυβέρνηση