Ινδία: Ανοίγει τις πύλες ξανά από Τετάρτη για τους επισκέπτες το Ταζ Μαχάλ

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας θα ανοίξει ξανά τις πύλες του την Τετάρτη, έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, όπως ενημέρωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Το αξιοθέατο είχε κλείσει πριν δυο μήνες, λόγω της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και της αναζωπύρωσης της πανδημίας στην Ινδία.

Ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων από τη νόσο στην ασιατική χώρα, του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο και το Μάιο, οδηγώντας τις αρχές στο να επιβάλουν πιο σκληρά μέτρα στην καραντίνα και αυξημένους περιορισμούς, στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη διασπορά του ιού.

Τα κρούσματα μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι μεγάλες πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το  Νέο Δελχί και το οικονομικό κέντρο Μουμπάι, ανακοίνωσαν ήδη ελαφρύνσεις και άρση των περιορισμών σε μετακινήσεις και  δραστηριότητες.

Ανάμεσα στα επτά νέα θαύματα του κόσμου, το Ταζ Μαχάλ έκλεισε τον Μάρτιο του 2020, όταν η χώρα επέβαλε μία από τις πιο αυστηρές καραντίνες παγκοσμίως, στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Ο χώρος επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, πριν οδηγηθεί σε νέο κλείσιμο, στα μέσα Απριλίου.

Το Ταζ Μαχάλ κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα στη βόρεια Ινδία, στην Άγκρα (σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων από τα νότια περίχωρα του Νέου Δελχί), στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, το οποίο κλονίστηκε σημαντικά από το τελευταίο κύμα του κορονοϊού.

Επιπλέον, το μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο είναι μακράν το πιο δημοφιλές τουριστικό μνημείο στην Ινδία, με 7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

“Εξαιτίας των μέτρων προφύλαξης κατά του κορονοϊού, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να αγγίζουν τα μάρμαρα του μαυσωλείου”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Αρχαιολογικής Επιθεώρησης στην Ινδία.

«Ελήφθησαν όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις κατά της Covid-19» διαβεβαιώνει ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε επίσης: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ