Ινδία: Λεοπάρδαλη έχασε τον δρόμο της και μπήκε σε εργοστάσιο (vid)

Ινδία: Λεοπάρδαλη έχασε τον δρόμο της και μπήκε σε εργοστάσιο (vid)

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών 2022 αποδείχθηκε μια αξέχαστη μέρα για τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Mercedes Benz India στο Chakan, όταν μια λεοπάρδαλη έχασε τον δρόμο της και μπήκε στο εργοστάσιο παραγωγής.

Ο ασυνήθιστος επισκέπτης στις εγκαταστάσεις παραγωγής διασώθηκε από το δασαρχείο του Chakan μέσα σε τέσσερις ώρες με τη χρήση όπλου ηρεμιστικού.

Λόγω του πανικού που δημιουργήθηκε και της διευκόλυνσης της επιχείρησης διάσωσης, οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Mercedes Benz παρέμειναν κλειστές για όλη την ημέρα, χωρίς να παραχθεί ή να αποσταλεί ούτε ένα αυτοκίνητο από το εργοστάσιο. Η λεοπάρδαλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την επίβλεψη του Τμήματος Δασών και σύντομα θα απελευθερωθεί ξανά στο κοντινό δάσος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, η λεοπάρδαλη εισήλθε στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της Mercedes Benz στο Chakan κοντά στο Pune, Maharashtra. Ένα από τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας έριξε μια ματιά στη λεοπάρδαλη που περιφερόταν μέσα στο εργοστάσιο και κατάφερε να καταγράψει ένα βίντεο με αυτήν.

Αμέσως μετά, το μέλος του προσωπικού ενημέρωσε τις αρχές για το περιστατικό, οπότε κλήθηκε η δασική υπηρεσία. Το βίντεο έγινε επίσης viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποιήθηκε από πολλούς διαδικτυακούς χρήστες.

Μέσα σε μια ώρα, μια τετραμελής ομάδα SOS από το Κέντρο Διάσωσης Λεοπάρδαλης Manikdoh, με επικεφαλής τους κτηνιάτρους της Wildlife SOS Dr Nikhil Bangar και Dr Shubham Patil, έφτασε στο εργοστάσιο και ξεκίνησε την επιχείρηση αναζήτησης της λεοπάρδαλης.

Αφού εντόπισε τη λεοπάρδαλη και ασφάλισε την περιοχή, ο κ. Bangar την ηρέμησε χρησιμοποιώντας ένα όπλο από απόσταση. Αφού η λεοπάρδαλη έχασε τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε σε ένα κλουβί και παραδόθηκε στο Δασαρχείο Chakan.

Ο Δρ Bangar επιβεβαίωσε ότι η λεοπάρδαλη που χάθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Mercedes Benz India ήταν αρσενική λεοπάρδαλη ηλικίας περίπου 2-3 ετών. Ευχαρίστησε το Τμήμα Δασών του Chakan που ενήργησε άμεσα για τη διάσωση της λεοπάρδαλης.

Συμπληρώνοντας τα λόγια του, ο Kartick Satyanarayan, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Wildlife SOS, έδειξε την ανησυχία του για την αυξανόμενη συχνότητα εισόδου λεοπαρδάλων σε περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπους λόγω της ραγδαίας απώλειας των βιοτόπων τους.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα του είναι αρκετά καλά εκπαιδευμένη για να αντιμετωπίσει τέτοιες περιστάσεις και να σώσει τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων.

Ένας άλλος δασικός υπάλληλος της περιοχής του δασαρχείου Chakan, ο κ. Yogesh Mahajan, δήλωσε ότι η λεοπάρδαλη βρίσκεται επί του παρόντος υπό την ιατρική παρακολούθηση του δασαρχείου και θα απελευθερωθεί σύντομα στο φυσικό της περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Σασμός: Ο Αστέρης πηγαίνει στα Γιάννενα και διαλύει τον γάμο

Loading