Ινδονησία -Έκρηξη ηφαίστειου Σεμέρου: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 98 τραυματίες (vids)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία – 98 οι τραυματίες

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 98 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 35 νοσηλεύτηκαν.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Σεμέρου σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Είχε και τότε προκαλέσει την εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διακρίνονται κάτοικοι, μεταξύ αυτών παιδιά, να τρέχουν για να βρουν ασφαλές καταφύγιο, την ώρα που σύννεφα καπνού και τέφρας υψώνονται καλύπτοντας τα διπλανά χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς ποτάμια λάβας έφθαναν στα χωριά τους.

Οι αρχές στήνουν σκηνές για τους κατοίκους που εκκένωσαν τις εστίες τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB). Ωστόσο, τις επιχειρήσεις εκκένωσης εμποδίζει ο πυκνός καπνός, δήλωσε ο αρχηγός της BNPB Σουχαριάντο.

«Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, αφότου καλύφθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα», περιέγραψε ο εκπρόσωπος της BNPB Αμπντούλ Μουχάρι.

Δείτε επίσης: Ινδία: Η χώρα ανακοινώνει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα από τον Ιούλιο