ΗΠΑ: 14χρονη πάσχει από σπάνια αλλεργία στο… νερό (vid)

Η 14χρονη Σάντι Τέσμερ από το Μιζούρι των ΗΠΑ διαγνώστηκε με υδατογενή κνίδωση, ή αλλιώς αλλεργία στο… νερό.

«Πιθανολογείται ότι στον μηχανισμό αυτής της αλλεργίας εμπλέκονται κάποια αλλεργιογόνα του δέρματος τα οποία ενεργοποιούνται και προκαλούν αλλεργία όταν το δέρμα έρθει σε επαφή με το νερό. Λειτουργεί σαν διαλύτης».

Η Σάντι περιγράφει πως όταν μπει για ένα γρήγορο μπάνιο, νιώθει σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη πάνω της και να την καίει. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως άνθρωποι με αλλεργία στο νερό μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα ακόμα και αν κυκλοφορήσουν έξω μία βροχερή μέρα.

«Υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις σε σοβαρότερες μορφές που είναι πάρα πολύ ενοχλητικό το νόσημα αυτό, να υπάρχει η αίσθηση των τσιμπημάτων ακόμα και μετά την έκθεση στην βροχή», λέει η αλλεργιολόγος, Κατερίνα Λαγαρά.

Μία άλλη κοπέλα, εξιστορεί πώς είναι το να ζεις με υδατογενή κνίδωση, λίγα λεπτά αφότου βγήκε από το μπάνιο.

«Έχω πολλή φαγούρα, είναι πολύ άβολο και δεν μετράει πόσο καυτό είναι το νερό, πόσο κρύο είναι το νερό. Έχω πραγματικά φαγούρα. Επειδή απλά έχω αλλεργία στο νερό, δε σημαίνει ότι δεν κάνω μπάνιο».

Όσο περνάει η ώρα, τα εξανθήματα πάνω της φουντώνουν.

«Δεν ξέρω αν μπορείτε να δείτε κάτι, αρχίζει να γίνεται ερεθισμένο, θα γίνει πολύ χειρότερο από αυτό».

Αν και δεν είναι γνωστή ακόμα η αιτία που προκαλεί την αλλόκοτη αυτή αλλεργία, η θεραπεία είναι η καθημερινή χρήση των αντισταμινικών χαπιών.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων σε μπαρ