ΗΠΑ: Εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά σε κατασκήνωση της Τζόρτζια

Το καμπανάκι του κινδύνου για την παρουσία του κορονοϊού και σε νέους ανθρώπους κρούει το περιστατικό σε κατασκήνωση στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ τον Ιούνιο, όπου τουλάχιστον 260 από τους 597 ανθρώπους – παιδιά και προσωπικό – προσβλήθηκαν από τον ιό.

Μάλιστα, το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) επισήμανε ότι είναι πιθανό να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, καθώς δεν υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ όλα τα άτομα.

Η εν λόγω κατασκήνωση αμέλησε να τηρήσει τα απαιτούμενα μέτρα, καθώς οι συμμετέχοντες δε φορούσαν μάσκες, δεν εφαρμόστηκαν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι επιφάνειες δεν απολυμαίνονταν τακτικά και τα παιδιά δεν κρατούνταν σε μικρές ομάδες.

Το μόνο προληπτικό μέτρο που πήραν οι υπεύθυνοι είναι ότι ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ του κορονοϊού, το οποίο όμως μπορούσε να έχει γίνει έως και 12 ημέρες νωρίτερα.

Στη σχετική έκθεση του CDC αναφέρεται ότι τα παιδιά «συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους», ενώ κοιμόντουσαν σε καμπίνες έως και 26 ατόμων.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου, ύστερα από ένα περιστατικό με έφηβο μέλος του προσωπικού. Υποβλήθηκαν σε τεστ 344 άνθρωποι, με τους 266 να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό. Από αυτούς το 74% είχε ελαφρά συμπτώματα, όπως πυρετός, πονοκέφαλος και πονόλαιμος, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ασυμπτωματικοί.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν με νόημα: «Τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να μολυνθούν από τον ιό SARS- CoV-2 και, αντίθετα με τις αρχικές αναφορές, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοσή του».

Δείτε επίσης: ΗΠΑ – Κορονοϊός: Περισσότεροι από 1.400 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

YouTube
YouTube