ΗΠΑ: Η Διοίκηση της Δύναμης Διαστήματος με το όνομα Σποκ

Η νέα αμερικανική Διοίκηση της Δύναμης Διαστήματος ανακοίνωσε το νέο της όνομα που παραπέμπει ευθέως στη σειρά Σταρ Τρεκ: Σποκ ή Space Operations Command.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ήταν εκείνοι που χαιρέτισαν το «όνομα» της νέας δύναμης, καθώς παραπέμπει στον ήρωα του Σταρτ Τρεκ, τον φανταστικό πλωτάρχη του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ με τα μυτερά αυτιά.

Όπως «Φυσικά θα είμαι ο διοικητής της SpOC», έγραψε ένας χρήστης στη λεζάντα μιας φωτογραφίας του ηθοποιού Λέοναρντ Νιμόι που υποδύθηκε με επιτυχία, για πολλά χρόνια, τον Σποκ.

Παρόλα αυτά, η Δύναμη Διαστήματος θα έχει επίσης μια διοίκηση που θα ασχολείται με την εκπαίδευση των στελεχών της, την STARCOM (Διοίκηση Εκπαίδευσης και Ετοιμότητας Διαστήματος). Οι επιχειρησιακές μονάδες θα αποκαλούνται «δέλτα».

Στο μεταξύ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός εμπνέεται από τη διάσημη τηλεοπτική σειρά. Παράδειγμα το λογότυπο της νέας Δύναμης Διαστήματος, ένα βέλος πάνω από έναν πλανήτη με φόντο τα αστέρια θυμίζει έντονα εκείνο του Αστροστόλου, του διαστημικού στόλου του σύμπαντος του Σταρ Τρεκ.

Δείτε ακόμη:

Tα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα παραμείνουν κλειστά έως τον Ιανουάριο του 2021