ΗΠΑ: Η Τουρκία δεν έχει ασυλία για την επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών

Ομόφωνη και οριστική είναι η απόφαση του Εφετείου της πόλης της Ουάσιγκτον, το οποίο απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης για τις βιοπραγίες εναντίων Κούρδων.

Να θυμίσουμε ότι το 2017 άντρες της ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει πολύ βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που ήταν έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας.

Στη συνέχεια και μετά τη προσφυγή της Τουρκίας, οι τρεις δικαστές του Εφετείου που εξέτασαν την υπόθεση εκ νέου κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα.

Η Τουρκία απατώντας στην απόφαση του Εφετείου, αποφάσισε να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο ζητώντας και από τους 10 δικαστές του Εφετείου να επανεξετάσουν την απόφαση.

Ωστόσο και αυτή τη φορά δεν είχε καμία τύχη, και πλέον η απόρριψη του αιτήματος σημαίνει ότι η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι πλέον μονόδρομος.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του, ο ομογενής δικηγόρος Ανδρέας Άκαρας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των διαδηλωτών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να αποφύγει την ευθύνη που έχει για τις επαίσχυντες ενέργειες του κ. Ερντογάν και των σωματοφυλάκων του».

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Εμβολιάζονται τα κοάλα κατά της Χλαμύδιας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr