Σύμφωνα με Αμερικανό λοιμωξιολόγο το ράπιντ τεστ που λαμβάνει δείγμα από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία την παραλλαγή Όμικρον το πρώτο διάστημα από μία μόλυνση
Όσοι έχουν μολυνθεί μπορούν να μεταδώσουν την μετάλλαξη Όμικρον όταν έχει μολυνθεί ο φάρυγγας και το σάλιο,ενώ δεν έχει φθάσει ακόμα στη μύτη, επομένως η λήψη δείγματος από τη μύτη δεν δίνει ασφαλή αποτελέσματα κατά τις πρώτες ημέρες νόσησης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
Σε μελέτη στο medRxiv, 29 εργαζόμενοι έκαναν παράλληλα σε διαφορετικές ημερομηνίες ράπιντ και μοριακά τεστ. Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα ράπιντ τεστ.
«Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε ράπιντ τεστ αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον.
Ο κ. Μίνα συμβουλεύει: «Όταν έχεις συμπτώματα, υπέθεσε πως είσαι θετικός, αλλά περίμενε να κάνεις το τεστ αντιγόνου έπειτα από την πάροδο λίγων ημερών. Τα ράπιντ τεστ «ανιχνεύουν την Όμικρον μια χαρά», όταν πλέον έχει φθάσει στη μύτη».
Δείτε επίσης: Εφαρμογή του ΕΜΠ θα αξιολογεί τον κορoνοϊό από τον ήχο της φωνής
- Η Φαϊρούζ γιορτάζει 90 χρόνια ζωής εν μέσω κρίσης στον Λίβανο
- Sos για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ελλάδα
- Σφοδρός πολιτικός αγώνας στην Ουρουγουάη: Καθηγητής Ιστορίας και Κτηνίατρος διεκδικούν την προεδρία
- Ανεξαρτητοποίηση βουλευτών Τσάκρη και Πούλου: Νέες πολιτικές ισορροπίες στη Βουλή
- Τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό: Εγκλωβισμένα δύο άτομα