ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχεύοντας δεκάδες ρωσικές αμυντικές εταιρίες, εκατοντάδες μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας καθώς η Ουάσινγκτον αυξάνει την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι χώρες της G7 και της ΕΕ θα εμποδίσουν την Μόσχα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά της σε χρυσό

propoli

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσης οδηγία στην ιστοσελίδα του προειδοποιώντας ότι στις συναλλαγές που έχουν σχέση με χρυσό και που εμπλέκουν τη Ρωσία μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις από τις αμερικανικές αρχές σε μια κίνηση που αποσκοπεί να σταματήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις.

“Ο στόχος μας εδώ είναι να αφαιρέσουμε μεθοδικά τα οφέλη και τα προνόμια από τη Ρωσία που κάποτε απολάμβανε ως συμμετέχουσα στη διεθνή οικονομική τάξη”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της έχουν επιβάλει αρκετά πακέτα κυρώσεων, που στοχεύουν επίσης τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας και τον πρόεδρο Πούτιν, από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες στη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μόσχα αποκαλεί την επίθεση “ειδική επιχείρηση” για να αφοπλίσει και να αποναζιστικοποιήσει τον γείτονά της.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Πούτιν ότι θα αντιμετωπίσει ταχείες και σοβαρές συνέπειες εάν εισβάλει στην Ουκρανία και ότι θέτουν σε ισχύ αυτή την απειλή. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τιμωρητικό πληθωρισμό και οικονομικά δεινά που θα την εκτοπίσουν από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

“Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σύντομα οξεία έλλειψη ιδεών, ταλέντων, και τεχνολογίας για να ανταγωνιστεί στον 21ο αιώνα και ο Πούτιν θα μείνει με μια στρατηγική αποτυχία από δικό του φταίξιμο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Κίεβο: Χιλιάδες πρόσφυγες φεύγουν για να γλυτώσουν από οδομαχίες και βομβαρδισμοί

Loading