ΗΠΑ: Νεκρά δύο παιδιά από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Άϊοβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι στην Άιοβα, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Δευτέρα (23.01.2023) σε ΜΚΟ που βοηθά νέους στη Ντε Μόιν. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχει και ένας τραυματίας.

Ανταποκρινόμενες σε κλήση στην άμεση δράση, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης που έφρασαν στη ΜΚΟ «Starts Right Here», που συνεργάζεται με το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, βοηθά νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή διατρέχουν κίνδυνο, βρήκαν τρεις ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες, οι δύο από τους οποίους βρίσκονταν «σε πολύ σοβαρή κατάσταση»

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι, δυο μαθητές, είναι νεκροί (…). Το τρίτο πρόσωπο, που εργάζεται στην οργάνωση, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε στον Τύπο ο Πολ Πάριζεκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ντε Μόιν.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει την ηλικία των θυμάτων. «Δεν γνωρίζω» ακόμη «αν επρόκειτο για ενηλίκους ή (…) ανηλίκους», περιορίστηκε να πει ο κ. Πάριζεκ.

Βασιζόμενη στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, η αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητο και έθεσε υπό κράτηση «τρεις δυνητικούς υπόπτους».

Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβερνήτρια της Άιοβας, η Ρεπουμπλικανή Κιμ Ρέινολντς, δήλωσε «σοκαρισμένη και συντετριμμένη» για την επίθεση.

Δείτε βίντεο:

Οι δύο θάνατοι ακολουθούν το μακελειό το Σάββατο το βράδυ στην Καλιφόρνια με 11 νεκρούς σε επίθεση εβδομηντάρη ασιατικής καταγωγής εναντίον αίθουσας χορού, εν μέσω εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος.

Δείτε επίσης: Μακελειό στην Καλιφόρνια: 67χρονος σκότωσε 7 ανθρώπους