Σχετική ανάρτηση για την εν λόγω συνάντηση πραγματοποίησε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και πως «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».
«Συμφωνήσαμε να συνεργασθούμε στενά για να εξασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές τροφίμων θα φθάσουν σε καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευγνώμονες στον υπουργό Μπλίνκεν και τις ΗΠΑ για την ηγεσία τους και την αταλάντευτη υποστήριξή τους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.
Met @SecBlinken in Berlin. More weapons and other aid is on the way to Ukraine. We agreed to work closely together to ensure that Ukrainian food exports reach consumers in Africa and Asia. Grateful to Secretary Blinken and the U.S. for their leadership and unwavering support. pic.twitter.com/E3oru9jfIJ
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) May 15, 2022
Oi δύο επίσημοι συζήτησαν τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.
«Ο υπουργός γνωστοποίησε λεπτομέρειες αναφορικά με την τελευταία παρτίδα της αμερικανικής αρωγής ασφαλείας για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πράις.
- Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Στεφάν Ορτέγκα
- Σοκ στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου: δύο πυροσβέστες νεκροί στην πυρκαγιά
- Άβιλα και Μαδρίτη: λήγει η εκκένωση μετά τη μεγάλη πυρκαγιά
- UEFA κατά Ινφαντίνο: νέα σφοδρή επίθεση για το σχέδιο της FIFA
- Έτοιμες σκληρές απαντήσεις για το Ιράν δηλώνει ο Τραμπ μετά τις επιθέσεις στην Ιορδανία
![]()
