ΗΠΑ: “Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι ειλικρινής για τις ειρηνευτικές συνομιλίες”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ειλικρινής αναφορικά με τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία αυτή τη στιγμή, δήλωσε κορυφαία διπλωμάτης των ΗΠΑ σήμερα, έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Κίεβο

Η υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ επισκέφθηκε την Ουκρανία για να δείξει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη, σε μια περίοδο που η Ρωσία επιχειρεί να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η κ. Νούλαντ είπε ότι “η διπλωματία είναι προφανώς στόχος όλων, αλλά πρέπει να έχεις έναν πρόθυμο εταίρο“.

Και είναι πολύ σαφές, είτε πρόκειται για τις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές, είτε για τη ρητορική στους κύκλους του Κρεμλίνου και τη γενικότερη στάση, ότι ο Πούτιν δεν είναι ειλικρινής ή έτοιμος για κάτι τέτοιο“, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Πούτιν, εάν ο Ρώσος ηγέτης ενδιαφέρεται να τερματίσει τον πόλεμο. Αλλά οι ελπίδες εξαλείφθηκαν άμεσα, όταν το Κρεμλίνο είπε ότι η Δύση θα πρέπει να αναγνωρίσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Μόσχα.

Αυτή η αντίδραση από τη Ρωσία, είπε η Νούλαντ, έδειξε “πόσο δεν είναι σοβαροί“.

Η Νούλαντ συνάντησε επίσης τον Αντρέι Γιέρμακ, τον επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει διαθέσει η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία.

Η νίκη της Ουκρανίας, για την οποία είμαστε σίγουροι, θα είναι κοινή μας νίκη“, είπε ο Γιέρμακ στη Νούλαντ, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «δεν έχει καμία πρόθεση» να συνομιλήσει με τον Πούτιν προς το παρόν

Loading