Η ομάδα σχηματίζεται για την συλλογή δεδομένων με στόχο να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανήγγειλε αργά χθες βράδυ, την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα ερευνά αναφορές για παρουσία Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ, UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο.
Ο σχηματισμός της ομάδας προχωρά αφού η κυβέρνηση έδωσε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα μια έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονταν 144 παρατηρήσεις και μιλούσε για έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.
Τη νέα ομάδα με την ονομασία Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων) θα επιβλέπουν ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο διευθυντής του Μεικτού Επιτελείου και αξιωματούχοι του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.
Η υφυπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς ανέφερε σε χωριστή δήλωσή της πως η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο δημιουργεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια πληρωμάτων αεροσκαφών και καταφανείς ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.
Η νέα ομάδα, η οποία θα διαδεχθεί τη Δύναμη Κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού για Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα, θα ανιχνεύει, αναγνωρίζει και ταυτοποιεί αντικείμενα, καθώς και θα αξιολογεί και θα μετριάζει οποιεσδήποτε απειλές συνδέονται με αυτά, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Δείτε επίσης: Γερμανία: Ο Κρίστιαν Λίντνερ στο Υπουργείο Οικονομικών (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 74 νεκροί από αμερικανικά πλήγματα σε πετρελαϊκό λιμάνι
- Φουρνιέ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague
- Αισιοδοξία για την επίλυση του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας από τον Τζέι Ντι Βανς
- Θλίψη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ανατροπή: Αποβίωσε πρώην ποδοσφαιριστής της
- Αισιοδοξία από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Βανς για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ