Το προσχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν, καλώντας όλον τον κόσμο να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
«Εργαζόμαστε με την ΕΕ και με άλλους εταίρους (…) για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά τουλάχιστον 30% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020» είπε ο Μπάιντεν στη διαδικτυακή σύνοδο του Φόρουμ Μεγάλων Οικονομιών.
«Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα περιορίσουμε την ταχύτητα με την οποία υπερθερμαίνεται ο πλανήτης, αλλά θα έχουμε και άλλα, σημαντικά οφέλη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τον στόχο «φιλόδοξο, αλλά ραλιστικό».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός που συμμετείχε στη σύνοδο δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα είναι από τις πρώτες που θα υπογράψουν την συμφωνία.
Δείτε επίσης: AUKUS: Αντιδρά η Γαλλία – Ανακαλεί τους πρεσβευτές από ΗΠΑ και Αυστραλία
- Εργασιακό νομοσχέδιο: Παγκόσμια προσοχή στο 13ωρο Κεραμέως
- Ο Χαβιέ Μπαρδέμ δηλώνει ότι το μποϊκοτάζ των ισραηλινών ταινιών στοχεύει σε εταιρείες, όχι σε άτομα
- Διεξάγεται με επιτυχία το TUI SOCCA Champions League στο Ρέθυμνο
- Ελληνική λύση: Καταδίκη της απαγόρευσης εισόδου στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη από τις τουρκικές Αρχές
- Λαμπρή ορκωμοσία 40 αριστούχων ιατρών στο Ασκληπιείο της Κω
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr