Eπιπλέον ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εν μέσω του αδιεξόδου με τη Ρωσία για την Ουκρανία – Το Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες
Ο Μπάιντεν ενέκρινε επίσημα τις μετακινήσεις στρατευμάτων, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αξιωματούχος.
Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα περίπου 8.500 στρατιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, εφόσον ήταν αναγκαίο, πιθανόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, μπροστά σε μια ρωσική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία.
Ο Μπάιντεν στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, είπε Αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι τα στρατεύματα θα έρθουν από το Φορτ Μπραγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.
Περί τους 1.000 στρατιώτες θα επανατοποθετηθούν από τη Γερμανία στη Ρουμανία, στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ που είναι κοντύτερα στη Ρωσία, είπε επίσης ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Σήμερα (2/2): 18.825 κρούσματα, 106 θάνατοι, 561 διασωληνωμένοι
- Οι προτάσεις για τον Τζέιμι Βάρντι και η επόμενη κίνηση του
- Πώς είναι να μεγαλώνεις υπό τη σκιά της βόμβας του Ναγκασάκι;
- Ο θλιβερός αποχαιρετισμός ενός πλανήτη που χάνεται
- Ριζική ανανέωση στη σύνθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης
- Τελικός Κυπέλλου: Συνέντευξη Τύπου Ολυμπιακού και ΟΦΗ – το πρόγραμμα ανακοινώθηκε