Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι για δύο “ουσιαστικούς λόγους” αποφασίζεται η άρση των περιορισμών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν στις 31 Δεκεμβρίου, έπειτα από έναν και πλέον μήνα, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για οκτώ αφρικανικές χώρες, που είχαν επιβληθεί με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, έκανε γνωστό σήμερα με μήνυμά του στο Twitter εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η είσοδος στο αμερικανικό έδαφος απαγορεύεται επί του παρόντος στους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, μια απόφαση που είχε ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου “λόγω υπερβολικής προφύλαξης”, υπενθύμισε ο Λευκός Οίκος.
Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι για δύο “ουσιαστικούς λόγους” αποφασίζεται η άρση των περιορισμών.
Αρχικά, η διαπίστωση ότι τα “σημερινά εμβόλια προστατεύουν αποτελεσματικά από σοβαρή μορφή (της Covid-19) που συνδέεται με την Όμικρον, κυρίως μετά μια αναμνηστική δόση”.
Στη συνέχεια, το γεγονός ότι “διεθνείς ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές τις χώρες δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ”, τώρα που η παραλλαγή Όμικρον είνα πολύ διαδεδομένη στη χώρα.
Η υιοθέτηση και στη συνέχεια η διατήρηση των ταξιδιωτικών αυτών περιορισμών, που επιβάρυναν μόνο τη νότια Αφρική ενώ το νέο στέλεχος εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, προκάλεσαν πολλές επικρίσεις για την κυβέρνηση Μπάιντεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Όμικρον: 54 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 154 ύποπτα – Ποια τα συμπτώματα
- Σημαντική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανθρωπιστική βοήθεια και τη λύση του ζητήματος της Γάζας
- Ευρωπαϊκή άμυνα: Τολμηρά μέτρα για την ενίσχυση απαιτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής
- Το κυνήγι της ευτυχίας: Γιατί η αναζήτησή της μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένους;
- Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Θα επανενωθεί με τους NSYNC ή πρόκειται για τακτική αποπλάνησης;
- Ο Άλισον θα έχει πάντα το Παρίσι