ΗΠΑ: Υποχώρησαν και άλλο τα επιδόματα ανεργίας

Νέα απροσδόκητη παρουσίασαν οι αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με την αγορά εργασίας της χώρας να συνεχίζει να δείχνει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα παρά τη διαρκή αύξηση του κόστους δανεισμού από την Fed

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργία που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 183.000 μειωμένες κατά 3.000 από τις 186.000 που είχαν προηγηθεί.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο ήρθε μάλιστα την ώρα που η αγορά εκτιμούσε ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν σε 200.000.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα μετά την αρχική εβδομάδα λήψης, μία ένδειξη προσλήψεων, υποχώρησε ανεπαίσθητα κατά 11.000 στους 1,655 εκατ.

Γενικότερα, πέρα από την τεχνολογία και άλλους ευαίσθητους σε θέματα επιτοκίων κλάδους, όπως η στέγαση και τα χρηματοοικονομικά, οι εργοδότες δείχνουν απρόθυμοι να απολύσουν εργαζομένους καθώς δυσκολεύτηκαν να βρουν εργατικό δυναμικό κατά την πανδημίας ενώ παράλληλα εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν εντός του έτους.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κάτω από τα 200.000, στα 197.000.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Πυρά της Άγκυρας κατά των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών για το κλείσιμο αντιπροσωπειών τους λόγω απειλών για επίθεση

Loading