Ιρλανδία: Αύξηση σχεδόν 34% των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ ότι στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 606 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός αυξημένος κατά 153 περιπτώσεις – ή κατά 33,77% – σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που έχει αυξήσει την πίεση για το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον Κολμ Χένρι, αξιωματούχο του ιρλανδικού εθνικού συστήματος υγείας αρμόδιο για τα νοσοκομεία, η αύξηση των εισαγωγών αποδίδεται κυρίως σε υποπαραλλαγή της Όμικρον, που θεωρείται το τρέχον διάστημα κυρίαρχη (αντιστοιχεί σε πάνω από το 70% των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά).

Ο κ. Χένρι επισήμανε ότι η υποπαραλλαγή αυτή δεν μοιάζει να προκαλεί πιο σοβαρή μορφή της νόσου, πάντως είναι πιο μολυσματική. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένει σταθερός.

Ακόμη, τόνισε πως το ένα τρίτο των ασθενών που εισάγονται σε νοσοκομεία δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ περίπου το ήμισυ δεν έχει λάβει τρίτες ή τέταρτες (πρώτες και δεύτερες αναμνηστικές) δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19. Το τρέχον διάστημα, οι αρχές συστήνουν στους πολίτες άνω των 65 ετών να κάνουν δεύτερη αναμνηστική δόση των εμβολίων τους.

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού κάπου 7.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 1,6 εκατ. επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ιταλία: «Η Omicron ΒΑ.5 είναι τέσσερις φορές πιο δυνατή από τη γρίπη»