Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ θα ακολουθήσει τριετή στρατιωτική εκπαίδευση

Η 17χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, θα ακολουθήσει από τον Αύγουστο τριετή στρατιωτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Η ισπανική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα της ύστερα από μια σειρά σκανδάλων που την αμαύρωσαν την τελευταία δεκαετία, με πρωταγωνιστή κυρίως τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος το 2014 παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του, Φελίπε.

«Όπως σε όλες τις βασιλευόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, (ο διάδοχος) οφείλει να έχει στρατιωτικό υπόβαθρο και να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», είπε η Ρόμπλες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, θα αποφοιτήσει σε λίγους μήνες από το κολέγιο UWC Atlantic της Ουαλίας και θα ενηλικιωθεί τον Οκτώβριο, όταν θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της. Είναι πρώτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου – εκτός εάν ο βασιλιάς Φελίπε αποκτήσει γιο – και έπεται η αδερφή της, Σοφία.

«Εν ευθέτω χρόνω, ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων θα είναι μια γυναίκα», είπε η ισπανίδα υπουργός Άμυνας, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ένταξη γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις».

Η πριγκίπισσα Λενόρ θα φοιτήσει για έναν χρόνο στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, τον δεύτερο χρόνο θα λάβει ναυτική εκπαίδευση (σε αυτήν περιλαμβάνεται η θητεία στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Juan Sebastian Elcano του Πολεμικού Ναυτικού) και εν συνεχεία θα φοιτήσει στην ισπανική Αεροπορική Ακαδημία.

Δείτε επίσης: Λευκορωσία: Η KGB Λευκορωσίας συμπεριέλαβε τη Σοφία Σαπέγκα στον κατάλογο των ατόμων που εμπλέκονται στην τρομοκρατία

Loading