Ισραήλ: Ο ιός της γρίπης αναμένεται να χτυπήσει σκληρά την χώρα

Σε μια…περίεργη και ταυτόχρονα ανησυχητική προειδοποίηση προέβη το Ισραήλ από επίσημους αξιωματούχους υγείας.

Στο Ισραήλ όπως και στις περισσότερες χώρες το 2020, η εποχική γρίπη ήταν σε ύφεση.

Ωστόσο, οι Αρχές της χώρας προειδοποίησαν ότι ο ιός της γρίπης φέτος θα χτυπήσει πολύ σκληρά και πολύ νωρίς την χώρα με το επιχείρημα ότι το 2020 που δεν υπήρξαν κρούσματα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μάσκες και υπήρχαν και τα lockdowns.

Ο ιός, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών της χώρας, αναμένεται να “χτυπήσει” το Νοέμβριο, δημιουργώντας κινδύνους για το σύστημα υγείας που ήδη αντιμετωπίζει περίπου 700 σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με Covid-19.

Από τον Μάρτιο του 2020, στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα γρίπης καθώς οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Επιπλέον την περσινή περίοδο της εποχικής γρίπης, η χώρα ήταν εν πολλοίς σε lockdown και τα σχολεία κλειστά. Ωστόσο, το καλοκαίρι τόσο στο Ισραήλ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες και καταγράφηκε μεγάλη αύξηση σε αναπνευστικούς ιούς και μολύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και γι’ αυτό πρέπει να χορηγείται νέα δόση εμβολίου με βάση τις προβλέψεις του ΠΟΥ αναφορικά με ποια στελέχη αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προβλέψεις είναι σωστές και τα εμβόλια λειτουργούν.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά: Εισαγόμενα από Βουλγαρία – Έτσι μπορεί να αλλάξει κάποιος το αποτέλεσμα του test

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr