Ιταλία: Αφιέρωμα του “Rai Tre” στη διαδικασία εμβολιασμού κατοίκων στα μικρά ελληνικά νησιά, όπως οι Λειψοί

Στη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών ελληνικών νησιών, με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, αναφέρθηκε σε σημερινό αφιέρωμα το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Η Rai αναφέρεται πιο ειδικά στην περίπτωση των Λειψών: «Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά. Μας στέλνουν τα εμβόλια με ελικόπτερο ή με πλοία», ανέφερε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, που πρόσθεσε ότι «το νησί του θα ήταν, ουσιαστικά, ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην δημόσια ιταλική τηλεόραση, υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο» και ότι «η Ελλάδα επιταχύνει όσο μπορεί την διαδικασία εμβολιασμών» με στόχο να μπορέσουν να έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα, πριν την καθιερωμένη περίοδο κατά την οποία ξεκινούσε η τουριστική σεζόν.

Η κ. Ζαχαράκη συμπλήρωσε ότι μέχρι να δοθεί οριστικά το «πράσινο πάσο| από την Ευρώπη, η Ελλάδα θα ζητά από τους τουρίστες να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, να έχουν μόλις κάνει μοριακό τεστ ή να έχουν ιαθεί από τον covid-19.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ και ότι οι πολίτες της χώρας αυτής μπορούν ήδη να έλθουν στη χώρα μας, υπό τον όρο να έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου, δυο εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, και να παρουσιάσουν ένα μοριακό τεστ.

«Και οι αμερικανοί μπορούν να έρθουν με τον ίδιο πάντα τρόπο ενώ κλείνουμε άλλες διμερείς συμφωνίες με την Σερβία, τα Αραβικά Εμιράτα και με την Ρωσία», πρόσθεσε.

Η ιταλική τηλεόραση Rai επεσήμανε ότι «το ευρωπαϊκό πράσινο πάσο είναι ιδέα και πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία είχε κάνει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο».

«Η χώρα μας έδωσε την ευκαιρία και στους ξένους που έχουν αγοράσει σπίτι εδώ, να εμβολιαστούν. Έχουμε πάνω από 80 Ιταλούς, από όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Τους θεωρούμε μέρος της κοινότητάς μας» δήλωσε ακόμα δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.

Τέλος, σύμφωνα με την άποψη Ιταλών που έχουν σπίτι και παραθερίζουν μόνιμα στους Λειψούς. «έπρεπε να έχει αναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία και στην Ιταλία διότι με την στρατηγική αυτή, σε ένα μήνα η Ελλάδα θα έχει εξασφαλίσει και πάλι τουρίστες για τα νησιά της».

Δείτε επίσης: Ιράκ: Επίθεση με πέντε ρουκέτες κατά της ιρανικής αεροπορικής βάσης Μπάλαντ, που στεγάζει Αμερικανούς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ