Νέο πρόεδρο προσπαθούν να εκλέξουν οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας
Η έκτη ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει εκλογή. Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις συναντήσεις τους.
Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε και τον γραμματέα της κεντροαριστεράς, Ενρίκο Λέτα. Σύμφωνα με την ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai, μετά το πέρας της συνάντησης αυτής, ο Λέτα δήλωσε ότι «είναι αισιόδοξος».
Στο προσκήνιο επανέρχεται το όνομα του Μάριο Ντράγκι, του νυν προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, για δεύτερη θητεία, αλλά και του κεντρώου, πρώην προέδρου της βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι.
Σε περίπου μία ώρα, οι αρχηγοί των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας αναμένεται να συναντηθούν και πάλι, για να συνεχίσουν τον διάλογο που ξεκίνησε νωρίτερα.
Δείτε επίσης: Αργεντινή: Σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος
- Πούτιν – Τζινπίνγκ: Θα παραστούν στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί
- Σομαλία: Οι ισλαμιστές Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου
- Ρωσία: Δημιουργήθηκαν 40 τάγματα εθελοντών που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία
- Μαχμουντ Αμπάς: Ο Παλαιστίνιος ηγέτης είχε ασυλία κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο
- Καρύδη: 9η στον τελικό του τριπλούν στίβου