Ιταλία- Κορονοϊός: Καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εμβολιασμών το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ εμβολιασμών κατά του covid-19, όπως γνωστοποίησαν οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν 347.279 δόσεις σκευασμάτων κατά του κορονοϊού, ενώ στόχος της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, είναι, ως τα τέλη του μήνα, να μπορέσουν να χορηγούνται τουλάχιστον 500.000 δόσεις ημερησίως.

Οι πολίτες άνω των 80 ετών, που έως τώρα έλαβαν και τις δυο δόσεις, αποτελούν ποσοστιαία το 45,19% του συνόλου.

Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο 83,8%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά, στους πολίτες ηλικίας 70 με 79 ετών, είναι 3,4% και 30,15%, στοιχεία από τα οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η εκστρατεία εμβολιασμού πρέπει να επιταχυνθεί.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ρώμης είναι έτοιμη να εκδώσει ένα πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας, με το οποίο θα έχει τη δυνατότητα κανείς να κινείται σε όλες ανεξαιρέτως τις περιφέρειες, αλλά και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους, όπου θα διοργανώνονται δημόσιες συζητήσεις, προβολές, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλα γεγονότα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα εκδοθεί από τα ιταλικά ταχυδρομεία, σε ψηφιακή μορφή και θα έχουν το δικαίωμα να το εξασφαλίσουν όσοι εμβολιάστηκαν κατά του covid-19, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, αλλά και οι πολίτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, εντός των 48 ωρών πριν την έκδοσή του.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica, μέχρι να εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή, θα γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά τυπωμένα σε χαρτί, τη στιγμή που η πρόθεση είναι να καταστεί εφικτή η χρησιμοποίηση του πάσου εσωτερικής μετακίνησης και για πολίτες που θα καταφτάνουν από το εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Βρετανία: 14 εκατομμύρια κρατήσεις και γλέντια χωρίς μάσκες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ