Ιταλία: Με διαφορά πρώτο το κόμμα της Μελόνι στις δημοσκοπήσεις – «Σκαρφαλώνει» η κεντροαριστερά

Η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, σε αυτή τη φάση συγκεντρώνει το 46,2% της πρόθεσης ψήφου.

Στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία.

Ειδικότερα, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 29,2% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με ποσοστό 19,2%. Η διαφορά με το κόμμα της Μελόνι παραμένει μεγάλη αλλά μετά την πρόσφατη εκλογή της Έλι Σλάιν στην ηγεσία των «Δημοκρατικών», η πολιτική αυτή δύναμη το τελευταίο δεκαπενθήμερο αύξησε κατά 2% τα ποσοστά της στα γκάλοπ.

Στην προτίμηση των Ιταλών ακολουθούν το Κίνημα Πέντε Αστέρων με ποσοστό 15,9% της πρόθεσης ψήφου, η Λέγκα με το 9,2% και η Κεντρώα Συμμαχία των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι με το 7,6%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται στο 6,9% και τέλος η συμμαχία των Οικολόγων με την Ιταλική Αριστερά στο 3%.

Συνολικά, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, σε αυτή τη φάση συγκεντρώνει το 46,2% της πρόθεσης ψήφου, οι κεντροαριστερές δυνάμεις το 24,5% και τα Πέντε Αστέρια το 15,9%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πορεία διαμαρτυρίας προς την Εθνοσυνέλευση για την έγκριση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Loading