Ιταλία: Νέο κρατικό προϋπολογίσμο ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ντράγκι

Στην κατάρτιση και παρουσίαση του νέου ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η κυβέρνηση Ντράγκι.

«Η χώρα μας θα μπορέσει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη η οποία θα ξεπεράσει το 6%, και αυτή θα είναι και η πυξίδα για τις κινήσεις της κυβέρνησης μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Σε ο,τι αφορά το κεφάλαιο των φόρων, θα διαθέσουμε δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ -και όχι οκτώ, όπως κάποιοι υποστήριξαν- για να μπορέσει να μειωθεί η φορολογική πίεση. Συνολικά, τα επόμενα τρία χρόνια θα διαθέσουμε, για τον σκοπό αυτό, σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό, περιλαμβάνονται ειδικά κονδύλιο για την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσκυνητών και τουριστών στη Ρώμη, ενόψει του Αγίου Έτους των Καθολικών, το 2025.

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας της χώρας, ενώ εγκρίθηκαν και φοροαπαλλαγές για τους νέους μέχρι 36 ετών.

«Ο προϋπολογισμός αυτός καταρτίσθηκε σε απόλυτη συνοχή με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα επιταχύνουμε τη διάθεση των κονδυλίων», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Δείτε επίσης: Τελεσίγραφο των συνηγόρων του Τζούλιαν Ασάνζ: Εάν ο πελάτης μας εκδοθεί στις ΗΠΑ θα αυτοκτονήσει

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr