Ιταλία: Στον «αέρα» δεκάδες παιδιά ομόφυλων ζευγαριών μετά το «μπλόκο» της Μελόνι

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μιλάνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πρωτοβουλίες της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόγνι που αποσκοπούν στον περιορισμό των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων γονέων

«Λες στον γιο μου ότι δεν είμαι η μητέρα του», έγραφε ένα πλακάτ που σηκώθηκε ανάμεσα σε σημαίες ουράνιου τόξου σε μια από τις πλατείες στο κέντρο της πόλης.

Η πόλη του Μιλάνου έχει εγγράψει στα δημοτολόγια, παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών που γεννήθηκαν είτε μέσω της χρήσης παρένθετης μητρότητας στο εξωτερικό (GPA) που απαγορεύεται στην Ιταλία είτε μέσω ιατρικά υποβοηθούμενης τεκνοποίησης.

Όμως ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι σταμάτησε να το κάνει αφού το υπουργείο Εσωτερικών του έγραψε σε επιστολή ότι εναπόκειται στα δικαστήρια να αποφασίσουν για αυτό.

Οι ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκαν στην Ιταλία το 2016, αφήνοντας όμως κατά μέρος το δικαίωμα της υιοθεσίας. Οι αποφάσεις που αφορούν παιδιά λαμβάνονται κατά περίπτωση από τα δικαστήρια, αλλά μερικές φορές οι τοπικές αρχές έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία, όπως στο Μιλάνο, να ενεργήσουν μονομερώς.

«Είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα πίσω από πολιτική και κοινωνική άποψη και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση εκείνων των γονέων που πίστευαν ότι μπορούσαν να βασιστούν σε αυτήν την πιθανότητα στο Μιλάνο», είπε ο Beppe Sala σε ένα podcast, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Ο Fabrizio Marrazzo του Gay Party ισχυρίστηκε ότι περίπου 20 παιδιά περιμένουν να εγγραφούν στο ληξιαρχείο του Μιλάνου και καταδίκασε το τέλος αυτής της δυνατότητας ως «άδικο και μεροληπτικό».

Δείτε επίσης: Ιταλία: Με διαφορά πρώτο το κόμμα της Μελόνι στις δημοσκοπήσεις – «Σκαρφαλώνει» η κεντροαριστερά

Loading